3 January 2010

Tutorial : Scrollbox dalam entri



ASSALAMUALAIKUM
sesetengah orang bertanya macam mana nak buat scrollbox dalam entri.
Tahu tak scrollbox tu camne?
Scrollbox tu benda kat bawah ni haaa.



BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER
BLOGGER BLOGGER BLOGGER

Itu namanya scrollbox.
Okay, jom start.

  • First step.
Korang copy kod dekat bawah ni.

<div style="border-color: 000000; border-style: solid; border-width: 2px; height: 100px; overflow: auto; width: 426px;">
CONTENT KORANG
</div>


  • Second step.
Okay. kat mana nak paste kod tu? Masa korang tulis entri tu, korang nampak tak benda ni?


Nampak kann? klik benda tu. 

  • Third step.
Lepas dah klik, paste kan kod tadi dekat bahagian paling bawah sekali dekat Edit HTML tu. Then, korang klik Compose balik. Tadaaa. Dah ada kann?

Okay, kod kod yang saya bagi tu, korang boleh ubah sebenarnye.
Macam warna border tu, boleh ubah tu.
Faham kan? 


FROM:   -MUHD FADLIN-http://miserymakescars.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...