9 January 2010

Tutorial : Blockquote Blink Blink [Flash Blockquote]


Assalamualaikum
.
 Hari ni saya nak ajar buat blockquote yang blink blink punya. 
HAHA, tahu tak macam mana? Kalau nak tahu macam mana, trylah kod yang saya bagi ni :)
Preview jer, kalau berkenan Save! Jangan malas malas okay?

UNTUK TEMPLATE DESIGNER

  • Pergi ke Design > Edit HTML
  • Tekan CTRL + F and search kod ni :
.post blockquote p {
  • Copy kod dibawah ni, dan paste kan dekat ATAS kod .post blockquote p{  tadi. 
.post blockquote {
background:url(URL BACKGROUND); padding 5px;
border: 1px solid #901EE2;
-moz-border-radius: 30px;
colour: #FFFFFF
}

blockquote:hover {
background: url(URL BACKGROUND)repeat right bottom;
border: 1px solid #901EE2;
-moz-border-radius: 30px
}

Nota Tangan :
MERAH : tukar dengan url background sendiri :)
HIJAU : ketebalan border. makin besar makin tebal.
PURPLE : type of border. Boleh tukar dengan solid / dashed / dotted / double / grooved.
KUNING : Warna border. pilih di SINI.

Oh yer, saya kredit tuto ini kepada : PUTRI AFFEA .
Dia buat tuto yang awesome! Visit her blog kay ♥
And untuk yang blogskins punya, korang tunggu okay ? Sebab sekarang puku 4.10 AM
Mata ni dah kuyu giler dah XD Tu je nak share :)
Kbai.


FROM:   -MUHD FADLIN-http://miserymakescars.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...