12 January 2010

Tutorial : Buang Word Verification



Assalamualaikum
.
Memang tutorial ni takde sape request, but semua blogger wajib buat kot. Sebab benda ni annoying giler. Korang tahu ke tak ape 'word verification' tu ape? Tengok gambar ni :


Sekarang dah tahu kann? Kadang kadang, kalau kita nak komen tu, mesti benda ni keluar kan?
Jadi, korang kenalah remove benda ni. Cara dia senang jer punn ;)

  • Dashboard > Settings > Comments
  • Search this : " Show word verification for comments? "
  • Lepas tu, korang terus select No.
  • Lepas tu, tekan  SAVE SETTINGS  !

There, senang kann? So, lepas ni, lagi ramailah yang nak komen entri korang. 
Kbai.


FROM:   -MUHD FADLIN-http://miserymakescars.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...