2 February 2010

Tutorial : Twitter Terbang !


Salam ! Its time for tutorial !

Aku tau korang mesti suka benda benda kawaii ni kan ? Kalau tak comel, tak sah ! Haa...dah ramai dah bela burung twitter dalam blog.

Susah dowh nak tangkap burung ni, dia terbang merata rata...laju pulak tu. Nasib baik dia tak berak merata rata. Hahaha..burung ni memang cute la...I wonder kalau dorang boleh tukar icon burung ni jadi gajah terbang..

  Baca lagi...


Cara  Pasang Burung Twitter Terbang :


  • Go to >> Design >> Add Page Element
  • >> Pilih Html / Javascript
  • >> Copy dan paste kod di bawah 



    • <script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script><br />
    • <script type="text/javascript">
    • var birdSprite="http://4.bp.blogspot.com/_9B1yqig9iAg/TVKEXsnAUMI/AAAAAAAAAII/o7TYnYBuC6k/s1600/birdsprite.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "http://twitter.com/USERNAME";var tweetThisText = "Twitter - http://twitter.com/USERNAME http://URL WEBSITE/";tripleflapInit();</script>


  • USERNAME: tukar ke username account twitter korang
    URL WEBSITE: tukar kepada URL link website korang
  • Save & Siap !
  • Contoh : htt://twitter.com/muhdfirdaus ; http://www.apa-cerite.blogspot.com



  • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...