4 February 2010

Cara Mengurangkan Blog Errors & Warnings !



Salam !

Yo guys ! Aku baru terjumpa satu benda best nih. Korang tahu tak, apa punca blog korang berat dan tak mesra SEO (search engine optimizer) ? Salah satu sebabnya ialah, korang ni sebenarnya penternak blog errors dan warnings !
Macam blog aku ni...hahaha nampak je tenang tanpa buaya..tapi siapa sangka, bila aku check tadi, blog aku mengandungi 233 Errors, 66 warning(s) !! Mak aih...ini yang aku rasa nak buat renovation secara besar besaran ni !

gambar errors dan warnings yang membiak di dalam blog aku...



Nak tahu cara bagaimana nak tahu blog korang ada errors dan warnings ? 

Baca lagi...





Cara Mengurangkan Blog Errors & Warnings !

  1. Go to this address :  http://validator.w3.org/

  2. Masukkan alamat blog anda dan click Check !
  3. Kalau dah tau blog korang banyak errors, pergilah renovate balik blog korang tu. Sebenarnya, errors ni datang bila kita suka godek godek blog, tambah widgets, javascripts, dan banyak lagi perhiasan dalam blog tu. Kalau tak usik apa apa sangat, maka kuranglah bilangan errors tu ! Errors dan warnings tu menandakan betapa susahnya SEO nak masuk ke blog korang dan berat betul blog korang tu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...